Algemene Vragen

Hoe komen jullie op €130?

Gemiddeld besteden we in Nederland €2170 per persoon aan online uitgaven. Omdat niet alles via My Donate Link te koop is, hebben we hiervan 30% als mogelijke bestedingen aangenomen, in combinatie met een gemiddelde commissie van 10% levert dit een gemiddelde donatie op van €130 over een periode van 2 jaar.

Bron: Thuiswinkel Markt Monitor

Hoe werkt My Donate Link?

Voor elke aankoop die je doet via een link op onze website ontvangen wij een commissie. Deze commissies gebruiken we om ons doel te bereiken, goede doelen ondersteunen!

Waarom betalen webshops My Donate Link een commissie?

 

We maken gebruik van affilate programma’s van grote bedrijven (webshops). Bedrijven die een affiliate programma hebben betalen een commissie aan iedereen die een betalende klant doorverwijst naar hun webshop. My Donate Link is onderdeel van vele affilate programma’s, dus als jij naar een webshop gaat via ons link overzicht (of via de Chrome Plugin) en daar een aankoop doet ontvangen wij een commissie.
Moet ik elke keer gebruik maken van My Donate Link als ik (online) ga shoppen?

 

Gelukkig niet! Je hoeft maar eenmalig onze Chrome Plugin te installeren. Zodra je een webshop bezoekt die bij ons is aangesloten komt er automatisch een popup die je helpt om My Donate Link te gebruiken, zonder dat jij hier dus over na hoeft te denken! 

Gebruik je de Chrome Plugin niet? Dan moet je zelf de webshop selecteren in ons overzicht van aangesloten webwinkels 

Is het echt gratis?

 

Ja het is helemaal gratis! Zodra je tot een aankoop overgaat ontvangen wij een commissie van de webshop waar jij iets hebt gekocht. Dit kost jou dus niets extra!
Wanneer ik My Donate Link gebruik om naar een webshop te navigeren, zal deze webshop mij dan hogere prijzen rekenen?

 

Nee, nooit. Door gebruik te maken van de Chrome Plugin en via My Donate Link naar een webshop te navigeren worden de prijzen in de webshop waar je naar toe gaat niet beinvloed. De link die wij plaatsen stuurt je enkel naar de website, dit is exact dezelfde versie van de website indien je er zelf direct heen was gegaan. 
Hoeveel commissies ontvangt My Donate Link door middel van mijn aankopen?
Dit hangt af van welk type product je koopt en waar. Elke webshop heeft namelijk haar eigen commissie ratios en deze varieren typisch per product categorie. 
My Donate Link is een Social Enterprise, wat betekent dat?
Ons business model is een combinatie van een non-profit en profit organisatie. Dat betekent dat wij investeren in de groei van ons bedrijf om de omzet en winst te maximaliseren. Hiermee kunnen wij vervolgens een grotere impact maken op de goede doelen die wij ondersteunen!
Hoeveel doneren jullie aan het goede doel?

Update: in verband met de noodsituatie in OekraÏne doneren wij tijdelijk 100% van de ontvangen commissies aan Giro555!

Oud: Wij doneren minimaal 80% van de ontvangen commissies aan het goede doel! De overige 20% is bedoeld voor organisatiekosten zoals het onderhouden, uitbreiden en onder de aandacht brengen van My Donate Link

Waarom moet ik me aanmelden bij My Donate Link?
Door je in te schrijven kunnen we je op de hoogte houden van onze nieuwste link partners (webshops), goede doelen en donaties. Wil je geen account? Geen probleem, dan kan je nog steeds gebruik maken van het linkoverzicht en draag je bij aan het goede doel door te shoppen!
Werkt My Donate Link ook zonder account?
Ja, je gebruikt gewoon het link overzicht om naar de gewenste webshop te navigeren. Indien je een aankoop doet ontvangen wij een commissie. 

Webshops

Waarom werken webshops met My Donate Link?
Webshops bieden al jaren affiliate programma’s aan. Deze programma’s stimuleren affiliates/partners (zoals My Donate Link) om klanten naar een webshop te sturen. Webshops betalen hiervoor graag een kleine commissie aan deze affiliates/partners omdat dit hun omzet verhoogt. 
Hoeveel commissie krijgt My Donate Link van webshops?
Elke webshop biedt verschillende commisie ratios en hangt vaak af van het type product dat je koopt. Zo bieden webshops vaak een kleinere commissie op t-shirts dan een nieuwe laptop.
Welke webshops zijn gelinkt aan My Donate Link?
Wij koppelen met zo veel mogelijk webshops die een affilate programma bieden. Zie je jouw favoriete webshop er niet tussen staan? Laat het ons weten! 
Waarom zie ik mijn favoriete webshop niet op My Donate Link?
Wellicht biedt deze webshop geen affilate programma of hebben we deze webshop gemist, in elk geval laat het ons weten dan zullen wij het checken! 

Goede doelen

Welke goede doelen zijn geslecteerd om donaties te ontvangen van My Donate Link?

Update: in verband met de noodsituatie in OekraÏne doneren wij tijdelijk de ontvangen commissies aan de 11 goede doelen aangesloten bij Giro555

 

Oud: We hebben een selectie gemaakt van zes lokale en internationaal actieve goede doelen waarvan wij vinden dat ze goed werk doen dat wij graag willen ondersteunen. Je vind deze goede doelen terug op de website. 

Kan ik mijn favoriete goede doel selecteren?

Update: in verband met de noodsituatie in OekraÏne doneren wij tijdelijk de ontvangen commissies aan de 11 goede doelen aangesloten bij Giro555

 

Oud: Momenteel kan je geen voorkeur uitspreken voor een goed doel. We hebben zes goede doelen gekozen waarvan wij denken dat deze op unieke wijze een geweldige bijdrage leveren aan de maatschappij op verschillende vlakken. We verdelen de donaties evenredig onder deze goede doelen. Zou je graag een ander goed doel hierbij zien staan? Laat het ons weten per mail! 

Ons doel

Waarom doen jullie dit?
Wij geloven dat we tegelijkertijd een bedrijf kunnen hebben dat streeft naar omzet en winst maximalisatie en dit gebruikt om een positieve impact te maken. Door My Donate Link op te zetten gebruiken we onze kennis en skills om een positieve impact te maken. 
Hoe kan ik helpen?
Deel deze website met zoveel mogelijk kennisen, collega’s, familie en vrienden! 
Accepteert My Donate Link donaties?
Nee, we nemen geen donaties aan. Ondanks dat we het erg waarderen dat mensen ons willen ondersteunen is ons doel om een duurzaam bedrijf op te bouwen dat niet afhankelijk is van donaties. Indien je wilt helpen deel onze website met vrienden en familie. Bedankt!